Ny og mere holdbar afdækning til vindmølletårne

Ny og mere holdbar afdækning til vindmølletårne


Fiberline introducerer en ny og mere holdbar afdækning til vindmølletårne. Afdækningen i komposit beskytter effektivt tårnsektionen og fundamentet, indtil nacellen er monteret. Afdækningen kan opbevares i en container og genbruges fra projekt til projekt.


”Det nye produkt er udviklet i tæt samarbejde med vindmøllefabrikanterne. De ønskede en afdækning, som er nem at håndtere, let at transportere og kan genbruges”, siger Kim Lindhardt, Technical Solution Manager, Fiberline Composites.

Bygget til formålet
Tidligere løsninger er lavet af stål eller presenning, men vindmølleindustrien ønskede en løsning, der var mere holdbar, lettere at montere, og nemmere at transportere og håndtere.

“Vi har udviklet en universalløsning, som kan bruges til alle vindmølletårne, uanset fabrikat. Afdækningen er fuldstændig vandtæt og kan også modstå hårdhændet behandling, så der opnås en effektiv beskyttelse af tårnet og dets indre dele”, fremhæver Kim Lindhardt.

Allerede brugt på mølletårne
Komposittens lave vægt, høje styrke og modstandsdygtighed over for al vejrlig gør, at den allerede i vidt omfang bruges inden for vindmølleindustrien.

“Fiberlines nye afdækning kan monteres, mens mølletårnet ligger ned. Dette sparer dyre omkostninger til kraner. Der kræves ingen specielle værktøjer, da afdækningen fastspændes med et quick lock-system, som ikke beskadiges under monteringen,” siger Kim Lindhardt.

Fiberline Composites leverer et lignende produkt, der kan anvendes som permanent tårnplatform.

Share