Gennembrud:

Gennembrud:

Fiberlines profilprogram tildelt attraktiv tysk godkendelse

Fiberlines konstruktionsprofiler i glasfiberkomposit har som de første på markedet fået tildelt en eftertragtet Allgemeine Bauaufsichtliche Zulassung – også kaldet abZ af Deutches Institut für Bautchnik (DIBt). Med godkendelsen kan Fiberlines konstruktionsprofiler nu indgå i tyske byggerier på lige vilkår med traditionelle materialer som stål, aluminium og beton.

Med godkendelsen, der er resultatet af et langt samarbejde mellem førende forskningsinstitutter, anerkendte ingeniørfirmaer og Fiberline, er vejen banet for mange flere byggerier med kompositprofiler som bestanddel. Med abZ'en er det nemlig ikke længere nødvendigt at søge om engangsgodkendelse, hver gang man vil benytte Fiberlines kompositprofiler i et byggeri i Tyskland.

Adm. Direktør Peter Thorning udtaler i den forbindelse:

"Vi har i lang tid arbejdet målrettet på at få godkendelsen. Et arbejde, der startede for mange år siden, da vi udgav Fiberlines Konstruktionshåndbog, som var banebrydende for sin tid. Godkendelsen er derfor kronen på værket, og det er et stort gennembrud for vores virksomhed at modtage det attraktive stempel af DIBt".

Spar tid og penge*
Ser man bort fra trygheden og den ukomplicerede tilgang til brugen af materialet, som følger med en abZ, er fordelene for Fiberlines kunder af særdeles kontant karakter. Fra og med i dag behøver man ikke længere bekymre sig om engangsgodkendelsen, som ofte koster store summer, inden testfasen er afsluttet. Og så er man oven i købet ikke garanteret en godkendelse. Desuden går der ofte meget tid med at udfylde ansøgninger og indsamle dokumentation. Den tid kan nu bruges på andre opgaver.