Fiberline åbner i Canada

Fiberline åbner i Canada

Pr. 5. januar er Fiberline officielt repræsenteret i Canada i form af eget salgsselskab. Fiberline Composites Canada Inc. skal sælge rustfri betonarmering i komposit under varemærket ComBAR, og Fiberline tager dermed for alvor kampen op med det traditionelle armeringsjern i Nordamerika.

Markedet for et kompositbaseret, rustfrit alternativ til almindelig armeringsjern er stort og voksende i hele Nordamerika og navnligt Canada. Årsagen er det hårde vintervejr og de store mængder vejsalt, der spredes. Konsekvensen er armeringsjern, der ruster og dermed beton, der forvitrer på broer og vejafskærmninger langs de mange canadiske highways. Ved at bruge armeringsstænger af glasfiberkomposit undgår man rust og de deraf følgende sikkerhedsrisici.

Fiberline har derfor valgt at etablere egen salgsorganisation i Canada. Dette er kulminationen på forhandlinger med Fiberlines mangeårige tyske kunde Schöck Bauteile GmbH, som hidtil har haft forhandlerrettigheder globalt. Efter Schöcks eget ønske er rettighederne til at markedsføre og sælge ComBAR i Nordamerika nu Fiberlines, mens Schöck fortsat er forhandler af produktet i resten af verden. ComBAR-produktet har hele tiden været produceret på Fiberlines fabrik i Middelfart, og dette vil fortsat være tilfældet.

Vice President for Fiberlines Structural Profiles-division, Jan Pasfall, udtaler om etableringen i Canada:
"Vores produkt har de egenskaber, som det nordamerikanske marked efterspørger, og produktet er allerede kendt særligt i Canada via Schöcks mangeårige salg og markedsføring af ComBAR. Vi tror på, at vi kan vinde yderligere markedsandele og gøre ComBAR til det foretrukne mærke i sin kategori".

Det nye selskab er hjemmehørende i Kitchener, Ontario, og består til at starte med af tre medarbejdere. En produktchef og to sælgere.