Levering rundt i Europa Rådgivning og kundeservice - Tlf: 76327779
Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Hvem er vi

Historien om Fiberline er historien om fascinationen af et materiale og en proces og om, hvordan Henrik og Dorthe Thorning skabte en virksomhed, der i dag er en af verdens førende producenter af glas- og kulfiberprofiler.

Fiberline er en familieejet virksomhed, der blev stiftet i 1979. Dorthe og Henrik Thorning udgjorde administrationen, og der var to mand i produktionen i de dengang lejede lokaler på Nr. Bjertvej ved Kolding. 1. maj 1979 blev det første pultruderingsanlæg startet og denne dato regnes for virksomhedens fødselsdag.

Siden har virksomheden vokset sig stor, og består i dag af hovedkvarteret på Barmstedt Allé i Middelfart, et teknologicenter ligeledes i Middelfart, en fabrik i Kina og et salgskontor i Canada. Tilsammen tæller virksomheden mere end 300 ansatte, der deler en fælles fascination af et nyt materiales muligheder.


Dét symboliserer vores logo

 

Vores logo siger noget om, hvad vi beskæftiger os med. Et symbol for de to komponenter i kompositten, der tilsammen bliver til én stærk enhed. Men det rummer også en dybere symbolik om en virksomhed baseret på foreningen af humanistiske og tekniske færdigheder

Vores fremstillingsproces gør os unikke 

Et af Fiberlines særkender er vores proces – pultrudering. Kompositter kan fremstilles på mange måder, men Henrik Thorning så fra starten særlige muligheder i pultruderingsteknologien. Ved at trække tørre fibre gennem et lukket værktøj og deri imprægnere dem med et matrixmateriale opnås helt særlige egenskaber, som kan skræddersyes til den enkelte kundes behov. Desuden forbliver kvaliteten ensartet høj, idet der er tale om en kontinuerlig proces. Endelig er arbejdsmiljøet godt, da selve processen finder sted indkapslet i et lukket værktøj. Du kan læse mere om pultrudering på Fiberline her.

I tæt samarbejde med kunder over hele verden udvikler vi kundespecifikke løsninger, der på hver sin måde hjælper med at skabe MERE MED MINDRE. Vores udviklingsarbejde foregår i henhold til APQP-standarden, og fra vores eget teknologcenter forsøger vi gradvist at skubbe grænserne for vores produkters egenskaber. Vi har egne testfaciliteter til rådighed, og i vores udviklingsafdeling beskæftiger vi teknikere og ingeniører, der besidder specialistviden for hver af de brancher, hvor vores produkter finder anvendelse.

Fiberlines produkter indgår i dag i primært tre brancher:

  • I vindindustrien, hvor vores kul- og glasfiberprofiler er med til at styrke konstruktionen i nogle af verdens længste møllevinger.
  • I vinduer, døre og facader, hvor glasfiberens gode isolerende egenskaber højner energibalancen.
  • I bærende konstruktioner som f.eks. broer, hvor produktets styrke, lethed og holdbarhed skaber intelligente slutløsninger.

Et udvalg af begivenheder i Fiberlines historie