Levering rundt i Europa Rådgivning og kundeservice - Tlf: 76327779
Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Armering

Valg af armering har betydning for profilets egenskaber, herunder blandt andet mekaniske egenskaber som styrke og stivhed.

Orienteringsretningen af armeringen er ligeledes af stor betydning for det færdige emnes egenskaber i forhold til belastningerne.

Profiler fremstillet hos Fiberline Composites A/S er sammensat af forskellige former for rovings og forskellige typer komplekst væv og måtter.

Konstruktionsprofiler er for eksempel ofte udsat for belastninger på tværs af profilets længde (dvs. på tværs af pultruderingsretningen), ligesom disse profiler ofte skal kunne modstå udtrækskræfter fra bolte og lignende.

Derfor anvendes ikke alene glatte, ensrettede rovings, men også rovings med en del af fibrene orienteret i tværgående retning. Desuden anvendes måtter og væv med forskellig orientering af fibrene. Måtter og væv med orientering af fibre mellem 45° og 90° bidrager hovedsageligt til at forbedre boltudtræksstyrken og de mekaniske egenskaber i tværgående retning.

Sammensætningen af roving og måtter kan skræddersyes efter de krav, der stilles til det enkelte profil i henhold til kundens behov.

Rovingtyper

Glat

Spun

Mock


Måttetyper

Kontinuerling måtte tilfældigt orienterede fibre

Væv
0º/90º

Komplexmåtte
0º/90º væv
+ tilfældigt orienterede fibre


Bidirektional komplexmåtte 0º/±45º/90º væv
+ tilfældigt orienterede fibre

Multiaxmåtte
0º/±45º

Specialmåtte
Udviklet specielt efter kundens behov